Hai- te invit la un ceai !

Sunt sigură că ai auzit cel puțin odată expresia ”ceaiul de la ora 5„ .

Totul a început în secolul XIX când Anna, a 7-a Ducesă de Bedford a decis că nu trebuie să mai rabde de foame până la cină și că pe la ora 5 ar putea să bea un ceai și să mănânce un sandwich.Ca să nu se plictisească a început să își cheme prietenele iar treptat a devenit un obicei și în rândul doamnelor pasionate de viaţa socială a burgheziei-așa dar de aici a început totul .
Ne place simplu, cu lapte, cu miere și lămâie, de mentă sau tei,ghimbir, negru sau verde, dimineața sau seara, în scopuri terapeutice sau pur și simplu, în cană, pahar sau în ceașcă.Da ceaiul se poate bea oricum,oricând și oriunde.Noi românii cred că am ajuns să bem cel mai mult ceai atunci când suntem bolnavi însă puțini știu că ceaiul are mult mai multe beneficii decât asta.

 Beneficii ceai ghimbir 

Ghimbirul este considerat de către practicanții medicinei Ayurvedice drept un condiment vindecător.Un ceai de ghimbir combinat cu unul verde au proprietăți miraculoase și ajută mult ca și antioxidanți.
1.Atunci când ție frig, bea un ceai ghimbir și te vei încălzi pe loc, substanțele active din rădăcina ghimbirului te ajută să îți încălzești corpul.

2.Un ceai de ghimbir înainte de masă te poate ajuta să îți reduci din simptomele colonului iritabil.

3.Un ceai verde cu ghimbir ajută și la menținerea siluetei și chiar la slăbire .Cele două oferă o senzație de sațietate și astfel scade și numărul de calorii deci ușor ușor slăbești.

4.Ceaiul cu ghimbir se poate consuma și pentru a atenua stările de greață și vomă.

5. Proprietățile antiinflamatorii transformă ceaiul cu ghimbir într-o băutura necesară atunci când suferi de dureri musculare dar și crampe abdominale în zilele delicate ale lunii.

6.Este ideal să consumi ceaiuri cu ghimbir după fiecare masă, aroma revigorantă a ghimbirului te va ajuta să ai o respirație frumos mirositoare.

 7.Proprietățile detoxifiante ale ghimbirului transformă ceaiul cu ghimbir în băutura ideală  care trebuie consumată zilnic.Acesta reduce nivelul intoxicării organismului și ajută atunci când ținem cure de detoxifiere.
 Potrivit ultimelor studii în domeniul medical, ceaiul de ghimbir dispune de efecte benefice asupra organismului: antiemetic, antiseptic, expectorant, antifungic, antiviral, analgezic, hipotensiv, antispasmodic, antiinflamatorii, antibacterian, antifebril şi antiagregant  plachetar.


 Proprietățile ghimbirului sunt mult îmbunătățile în cazul infuziilor care conțin și ceai verde, ceai Rooibos, sau alte ingrediente cu gust plăcut și efecte benefice asupra sănătății.
Un simplu search  pe ceai de ghimbir preț am găsit prețuri foarte bune, până în 10lei.Pe Arta ceaiului.ro pe lângă ceai am găsit și o mulțime de accesorii pentru servirea ceaiului la rang de artă.Am încercat deja o gamă de ceai de la ei și trebuie să îmi mai fac provizii.Eu nu sunt genul care bea ceai doar când e bolnavă și sunt de părere că un ceai de ghimbir este bine venit oricând.

Tu când bei ceai? Hai vii la un ceai ?