vineri, 14 aprilie 2017

Cotlet de porc evantai umplut cu legume

Acum ori niciodată, acum e timpul perfect pentru o rețetă cu carne.O ultimă zi de post(pentru cine a postit) și sunt sigură că te gândești ce poți pregăti pentru masa de Paști.Eu mereu mă gândesc și cu o lună înainte pentru că nu vreau să fac mereu aceleași mâncăruri doar dacă este ceva ce place mult familiei.
O idee despre ce ai putea găti și pune pe masă în ziua de Paști ar fi un cotlet de porc evantai umplut cu diverse legume.Este o rețetă foarte simplu de făcut, aproximativ rapid și e și foarte gustoasă.
Cu ingredientele poți jongla după bunul plac, însă eu am folosit următoarele.

Ingrediente:
Un cotlet de porc aprox 1kg ( sau mai mare ) 
 Ciuperci 
Cașcaval
Ardei roșu
Usturoi (cantitățile sunt aproximative)
sare/piper
50ml sos de soia
20ml vin
2 linguri miere

Cotletul se taie felii, grosimea o alegi tu, la fel faci și cu legumele enumerate mai sus.
Apoi pui printre fiecare felie câteva felii de ciuperci,usturoi,ardei și cașcaval.
Separat se face un sos- vinul , mierea și sosul de soia se amestecă împreună și se toarnă peste cotletul de porc.
După toată această operațiune cotletul se învelește în folie de aluminiu și se dă la cuptor în jur de 35 de min la 220grade.
După cele 35 de minute se verifică carnea,și dacă totul este în regulă,adică este coaptă se îndepărtează folia de aluminiu și se lasă încă 10 minute la 180grade pentru a prinde carnea o crustă frumoasă.
Asta e tot,simplu și delicios.
Se poate servi simplu sau cu orice garnitură dorești.Copilul meu a fost foarte încântat de rezultat și a mâncat așa gol vreo 2 porții,spun asta având în vedere că el este foarte pretențios și doar câteva mâncăruri le mănâncă cu drag, restul e mai mult obligat.





Poftă bună  și Paște fericit !
Share:

2 comentarii: